Douane- formaliteiten

Laat de douaneformaliteiten voor transport van goederen uitvoeren door Heebink. Zo bent u 100% zeker van een vlotte doorgang aan de grens.

Familiebedrijf sinds 1970
Eigen douane afdeling
Nederlands sprekende chauffeurs
Meerdere eigen vestigingen

Douaneformaliteiten voor transport van goederen

Transport buiten de Europese Unie gaat verder dan vervoer alleen. Om alles op rolletjes te laten verlopen, moet u aan alle mogelijke douaneformaliteiten voldoen. Op die manier bent u 100% zeker van een snelle doorgang aan de grens en loopt u zo min mogelijk vertraging op.

Vraag direct een offerte aan

Welke douaneformaliteiten zijn er?

Douane formaliteiten zijn een must sinds de Brexit. Zodra we wisten dat de Brexit wel degelijk doorging en Engeland uit de EU zou stappen, zijn we niet bij de pakken blijven neerzitten. Integendeel. We beseften hoe belangrijk het is om over een team van douanespecialisten en declaranten te beschikken. Daarom hebben we een speciale afdeling opgericht en alle verantwoordelijken de juiste opleiding gegeven.

Begin 2021 waren er 4 mensen actief op deze afdeling. Toch bleek algauw dat er meer medewerkers nodig waren om de beste service te blijven garanderen. Vandaag werken er 8 medewerkers op onze douaneafdeling. Elke dag garanderen zij een vlotte doorstroming van de goederen en vrachtwagens.

Douane vrachtwagen transport

Papieren voor de douane

Internationaal transport van goederen vraagt om verschillende formaliteiten voor de douane. Elk land heeft andere regels en aan die wetgevingen moet u voldoen om zonder problemen over de grens te rijden. Voor een zending naar Brazilië heeft u bijvoorbeeld het juiste exportdocument nodig. Maar transport naar China vereist weer andere documenten. Wie niet gespecialiseerd is in douanepapieren, ziet vaak door de bomen het bos niet meer.

Wij helpen u met alle wereldwijde douaneformaliteiten van en naar Nederland

Heebink is uw partner in douaneformaliteiten voor:

  • Exportdocumenten (EX-A en EU-A): documenten voor de export van goederen buiten de EU. Welke documenten u precies nodig heeft, is afhankelijk van de regelgeving. Hoe completer de informatie door de klant wordt aangeleverd, hoe sneller we de benodigde douanedocumenten kunnen opmaken. De uitvoeraangifte gebeurt op een digitale manier.
  • Importdocumenten (IM-A): documenten voor de import van goederen buiten de EU. Deze documenten bepalen hoeveel belastingen of invoerrechten u moet betalen. Nauwkeurig ingevulde documenten garanderen een snelle import. De invoeraangifte gebeurt op een digitale manier.
  • Certificaat van oorsprong: dit document is een bewijsstuk van de oorsprong van uw goederen (ook wel bekend als CvO). Op basis van dit document kan Engeland oordelen of u het product mag invoeren en wat het tarief hiervoor is.
  • EUR1-certificaat: dit certificaat wordt gebruikt om een vrijstelling of verlaging te krijgen op de invoerrechten van het land waar de goederen naartoe gaan. Denk hierbij aan landen zoals Zwitserland, Noorwegen, Ijsland, enz.
  • ATR-certificaat: dit herkomstdocument is nodig voor de export van goederen naar Turkije. Dankzij dit certificaat krijgt u korting of een vrijstelling op de invoerrechten in Turkije.
  • Alle mogelijke legalisaties: in sommige landen is het verplicht om een factuur of paklijst te laten legaliseren door de Kamer van Koophandel in Nederland. Heebink kan dit voor u in orde maken.

Een makkelijke grenscontrole en minder administratieve rompslomp

Krijgt u het al benauwd als u denkt aan al die administratieve rompslomp? Of wilt u geen kostbare tijd verspillen? Laat alle noodzakelijke documenten dan invullen door Heebink. Vertel ons waarmee we u precies kunnen helpen via customs@heebink.nl.

Offerte aanvragen voor douaneformaliteiten of neem contact op.

Klantenservice Douane