De groene route van Heebink

Duurzaamheid

In de transportsector is duurzaamheid een uitdaging. Het hoge energieverbruik en uitstoot van transportmiddelen lijken op het eerste gezicht niet hand in hand te gaan met een groene keuze. Toch zijn er wel degelijk innovatieve mogelijkheden om bij te dragen aan een betere leefwereld. Bij Heebink zetten we ons dan ook van harte in voor een duurzame toekomst, met als streven 0 CO2-uitstoot. Graag geven we enkele voorbeelden van onze “groene route”.

Innovatie in energie

Zonnepark Veenendaal

Ons gloednieuwe pand in Veenendaal is volledig voorzien van zonnepanelen. Met deze investering verzekeren we onszelf van groene energie. Onze crossdock operaties, kantoren en magazijnen zijn hiermee koolstofneutraal geworden. Dit leidt tot een aanzienlijke CO2-reductie van meer dan 85.000 kg op jaarbasis.

Een groene brandstof

HVO Renewable Diesel

Met de introductie van 100% HVO Renewable Diesel verminderen we onze CO2-uitstoot aanzienlijk, met een reductie van 90% in vergelijking tot reguliere diesel. Tot oktober 2023 hebben we, in samenwerking met een partner, al meer dan 200.000 kg CO2-reductie gerealiseerd.

Met een slim algoritme

Inzichtelijkheid in CO2-uitstoot

Dankzij de implementatie van een nieuw algoritme kunnen we nu de CO2-uitstoot per zending nauwkeurig berekenen. Deze data, afkomstig uit ons Transport Management Systeem (TMS), geeft ons de mogelijkheid om -op basis van historische gegevens, de transportafstand en de hoeveelheid goederen- vooraf de verwachte uitstoot te berekenen. Dit geeft inzicht in de totale footprint. In een volgende fase voegen wij hier de uitstoot van de rederijen van en naar het Verenigd Koninkrijk aan toe. De CO2-uitstoot van elke zending is binnenkort terug te vinden op onze transportfacturen, helder en transparant!

Innovatie & ontwikkeling

Op weg naar een duurzame toekomst

Bij Heebink willen we elke dag beter worden in wat we doen. We blijven continu zoeken naar innovatieve methoden om nóg groener te werken. Samen zorgen we voor een betere, groenere toekomst!

Meewerken aan onze CO2-reductie?

Interesse in een groene transportoplossing? Wij bieden de mogelijkheid om uw goederen te vervoeren met HVO Renewable Diesel. Voor deze dienst hanteren we een toeslag, waarmee de CO2-uitstoot van uw transport volledig wordt gecompenseerd.