Innovatie

Twee nieuwe wikkelmachines voor effeciënt én duurzaam verpakken

20 juli 2023

Onlangs hebben we twee wikkelmachines in gebruik genomen, die ons helpen de producten van onze klanten veilig en efficiënt te verpakken. Het gaat om een duurzame oplossing, geleverd door Idépack Verpakkingsmachines B.V.  

Een van de meest opvallende kenmerken van de nieuwe wikkelmachine is het aangedreven folie voorreksysteem, dat het gebruik van folie maximaliseert. Met een voorrekcapaciteit van 300% kan één meter folie worden uitgerekt tot wel vier meter, waardoor we in het verpakkingsproces maar liefst 75% folie besparen ten opzichte van een machine zonder voorrek. Bovendien meet en corrigeert de machine voortdurend de wikkelkracht, wat zorgt voor een optimale verpakking met minder materiaalverspilling.

Daarnaast biedt de machine zes volledig instelbare en opslaanbare Wikkelprogramma’s, die zelfs kunnen worden geblokkeerd voor extra veiligheid. Hierdoor kunnen we de machine moeiteloos aanpassen aan verschillende verpakkingsbehoeften. De wikkelkracht kan in vier fasen worden ingesteld. Met deze functie hebben we een speciaal programma ontwikkeld voor lichte, normale en zware ladingen. Daarnaast is er een programma voor waterdicht wikkelen met een topsheet, wat de bescherming van kostbare goederen verzekert.

 

De machines hebben een ultradunne folie van slechts 15 micron dikte. De folie is opgebouwd uit 67 lagen van 9 verschillende pellets, waardoor een voorrekcapaciteit van 350% wordt bereikt. Hierdoor kan de verpakkingskracht van onze nieuwe machines concurreren met standaard voorrekfolies van 20 micron, terwijl er maar liefst 35% minder plastic wordt gebruikt.

Een ander aantrekkelijk aspect van deze oplossing is dat de rekwikkelfolie van onze machines recyclebaar is, wat bijdraagt aan duurzaam verpakken.

Kortom: met de nieuwe wikkelmachines maken we het verpakken van goederen niet alleen efficiënter, maar ook milieuvriendelijker. Het verminderen van plastic afval is van cruciaal belang in deze tijd, en we zijn trots om een bijdrage te leveren aan duurzamere verpakkingsoplossingen.