SKAL-certificering voor opslag biologische producten

Heebink staat voor kwaliteit, en om deze kwaliteit te waarborgen hebben wij een interne audit doorgelicht om het SKAL certificaat te kunnen verkrijgen. Dit houd in dat wij vanaf nu ook Bio producten mogen opslaan in onze magazijnen.

Regelgeving Biologische Producten

Een SKAL certificaat is een belangrijke stap voor Heebink om de kwaliteit voor onze opslag te verzekeren. Vooral omdat de normen die gesteld worden aan het opslaan van Biologische producten steeds strenger wordt. De controles en regels zijn steeds meer aangescherpt omdat Biologische producten erg in trek zijn. J Heebink wil natuurlijk samen met zijn opdrachtgevers groeien en heeft daarom haar bedrijfsprocessen erop aangepast.

Kwaliteit die wij beloven aan onze opdrachtgevers.

Onze opdrachtgevers hebben zelf SKAL certificering. Maar in deze tijd is dit niet meer voldoende. Wij als Heebink houden ook goederen in opslag voor onze opdrachtgevers waardoor het essentieel is voor ons om hier ook in mee te gaan en een SKAL certificering te behalen. Zodat ook wij aan alle
gewenste normen en regelgeving voldoen.

Audit SKAL Certificaat

  • Beschrijving bedrijfsactiviteiten (op- en overslag)
  • Risicoanalyse
  • Procedure ingangscontrole
  • Procedure scheiding tussen gangbare en biologische producten/opslag
  • Procedure traceerbaarheid
  • Klachtenregistratie

Wie is SKAL en wat is biologisch?

Stichting Skal is dé controleorganisatie voor biologische producten in Nederland. Skal zet zich in voor de aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten. Stichting Skal is door het ministerie van Economische Zaken (EZ) aangewezen als enige controleorganisatie in Nederland. De stichting is onafhankelijk en certificeert biologische bedrijven door te inspecteren, monsters te nemen en toezicht te houden. Een product is biologisch als het is gecertificeerd volgens de geldende regelgeving. Certificeren kan alleen als het product (en de hele keten ervoor) onder controle staat. Skal certificeert alle biologische productie in Nederland.